top of page
Stefanie

Parelcouscous met tofu-feta en paprika-basilicum dressing


Wanneer je vaker plantaardig wilt eten, dan is het soms moeilijk om een lekker alternatief voor kaas te vinden. Maar wist je dat je zelf vegan feta kan maken? Deze cheesy crumble op basis van tofu, citroen en edelgist is in no-time klaar, en geeft elk gerecht die fris-zure toets die je zoekt!

Dit heerlijk slaatje op basis van parelcouscous is het perfecte zomerse gerecht: minimal effort, lots of flavors. Ik ontwikkelde het voor De Hobbit, een Belgische producent van biologische vleesvervangers en spreads. Je vindt hun producten gemakkelijk in de biowinkels! Op hun website vind je alle FoodLove recepten terug, 100% plantaardig en biologisch.

What do we need? Voor 4 kleine porties

300g parelcouscous

250g kerstomaten (diverse kleuren: rood, geel en oranje)

1 handvol olijven (ontpit)

(appel)kappertjes (hoeveelheid naar smaak)

geroosterde pijnboompitten

Verse basilicum

Voor de tofu-feta:

250 g tofu

2 eetlepels edelgistvlokken

sap van 1 citroen

zout (naar smaak)

1 teentje look (geperst)

olijfolie

How do we do it?

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. Maak vervolgens de tofu-feta: laat de tofu goed uitlekken in een propere handdoek of keukenpapier. Duw het vocht er met je handen uit, of plaats er een zwaar gewicht op.

  3. Bak de geperste look aan in flink wat olijfolie tot wanneer deze begint de kleuren.

  4. Verbrokkel de tofu en voeg deze toe aan de pan. Roer regelmatig om, tot wanneer de tofu goudbruin gebakken is. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.

  5. Los ondertussen de edelgistvlokken op in het citroensap. Voeg eventueel een scheutje water toe indien nodig.

  6. Eens de tofu goudbruin gebakken is, voeg je de edelgist-citroenmengeling toe aan de tofu. Roer goed om, kruid met voldoende zout en laat even sudderen.

  7. Proef, en kruid de tofu indien nodig bij met zout of citroen, tot wanneer je de gewenste zout-zuur verhouding hebt.

  8. Snij de tomaten en olijven in twee of vier, en meng deze met de (appel)kappertjes.

  9. Serveer een portie parelcouscous met tomaten, olijven en kappertjes en voeg de Hobbit Paprika-Basilicum dip, de tofu-feta en de pijnboompitten toe. Versier met verse basilicum en werk af met peper en zout.

291 weergaven
bottom of page