top of page

Fishstick Taco's met Broccoli en Kruidige Yoghurtsaus

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden

Heb je zin in een gezond gerecht dat

  • Kleurrijk is en vol vrolijke lentesmaken zit?

  • Snel op tafel staat (in slechts 35 minuten!) en amper afwas oplevert?

  • Fris, romig en knapperig tegelijk is?


Deze heerlijke wraps zijn gevuld met krokante (vegan) fishsticks, geroosterde broccoli en een kruidige yoghurtsaus met tzatziki-vibes. Ze zijn perfect voor een doordeweekse avond waarop je zin hebt in gezonde comfort food met een frisse twist!

Fishstick wrap gezond recept

Je vult ze verder aan met gepekelde ui, felroze radijsjes en heel wat verse kruiden (dille, munt en bieslook). Deze ingrediënten geven het gerecht niet alleen heerlijk frisse lentevibes, ze maken het ook gewoon ongelooflijk mooi! En (niet zo) stiekem hou ik echt wel van mooie gerechten, die vergroten altijd mijn honger en goesting 😁


EASY PEASY


Dit gerecht zet je in slechts 35 minuten op tafel. En het leukste: je oven doet bijna al het werk! Daarna kan iedereen zijn eigen wraps vullen, extra leuk en gezellig 😊

 

Snel klaar, superlekker én weinig afwas: dat smaakt!

Fishstick wrap broccoli gezond recept

SNEL KOKEN OP DRUKKE DAGEN


Wil je nog meer van deze snelle recepten ontdekken? In mijn cursus Snel Koken op Drukke Dagen ontdek je een e-book met 40 recepten die in no-time op tafel staan, dankzij snelle ingrediënten, slimme shortcuts en handige kookhacks! Ook de afwas is telkens beperkt tot een minimum (denk bvb. aan heerlijke eenpansgerechten en traybakes!), zodat je na de maaltijd lekker in de zetel kan ploffen. Ontdek deze lifesaver (en timesaver!) hier.



 

RECEPT FISHSTICK TACO MET BROCCOLI EN KRUIDIGE YOGHURTSAUS


Ingrediënten voor 2 personen (6 wraps)

 

½ broccoli (175 g roosjes)

Optioneel: 1 kleine tl gedroogde dille

6 vegan fishsticks (koelafdeling), of gewone fishsticks (zie belangrijke tips), of 12 als je houdt van twee fishsticks per wrap 😉

1 kleine rode ui

Optioneel: 1 eetlepel (wijn)azijn

75 g erwtjes

6 kleine tortillawraps

150 à 200 g ongezoete (plantaardige) yoghurt

Enkele takjes dille (10 g)

Enkele takjes munt en/of bieslook (samen 10 g)

1 bio-citroen

komkommer

6-tal radijsjes

Enkele handenvol slamengeling (voor in de wrap zelf, maar ook voor ernaast als extra groente)

Rijstolie, zwarte peper en zeezout

  

Bereiding (35 min)

 

  1. Verwarm de oven voor op 220° boven- en onderwarmte.

  2. Snij de broccoli in kleine roosjes (2 à 3 cm). Gooi de stam niet weg maar hou die bij voor in soep, puree of een volgende traybake. Meng de roosjes in een kom met rijstolie, peper en zout, en optioneel de gedroogde dille.

  3. Verdeel de broccoli over de linkerkant van de bakplaat. Leg de fishsticks op de rechterkant van de bakplaat, met voldoende ruimte tussen de fishsticks zodat ze krokant kunnen bakken. Wrijf ze indien nodig in met wat rijstolie (zie tips).

  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster 20 minuten. Draai de fishsticks halverwege om (zie tips).

  5. Pel de rode ui en snij in fijne (halve) ringen. Optioneel: Hou je niet van rauwe ui? Pekel hem dan! De smaak geeft ook een extra friszurige toets die goed bij de fishsticks en geroosterde broccoli past. Hoe je pekelt? Doe de ui in een kommetje of bokaaltje, roer er 1 el (wijn)azijn en een flinke snuif zout onder. Zet opzij, maar roer af en toe eens om.

  6. Doe de erwtjes in de kom van de broccoli. Meng met rijstolie, peper en zout.

  7. Leg de wraps op een ovenrooster en smeer de bovenzijde in met olie (maar plaats ze nog niet in de oven).

  8. Maak de yoghurtsaus: hou een takje dille apart voor de afwerking. Hak dille, munt en/of bieslook grof. Snij het stuk komkommer in de lengte in 4 en verwijder de zaadlijst. Halveer nogmaals in de lengte en snij vervolgens in kleine partjes. Meng de yoghurt met de komkommer en gehakte kruiden. Rasp er de zeste van ½ à 1 citroen  bij (naar smaak). Kruid met peper en zout.

  9. Na 20 minuten in de oven zou de broccoli zo goed als gaar moeten zijn en de fishsticks krokant. Duw de gekrompen broccoli wat opzij zodat er plaats is voor de erwtjes. Lepel de erwten op de bakplaat en plaats opnieuw in de oven, voor een vijftal minuten, tot de erwten warm zijn.

  10. Schuif ook de bakplaat met wraps in de oven en rooster die 3-5 minuten, of tot wanneer de wraps beginnen te kleuren. Hou ze warm op een stapeltje onder een bord.

  11. Snij de radijsjes in smalle plakjes.

  12. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn wraps zelf vullen. Serveer met partjes citroen en met de slamengeling. Werk af met verse dille. 



Fishstick wrap erwtjes yoghurt gezond recept

 

Tips

 

Gebruik je “gewone” fishsticks in plaats van plantaardige? Volg dan onderstaande tips om ze zo krokant mogelijk te krijgen:


  • Gebruik fishsticks die ook voor in de oven zijn (dat staat op de verpakking)

  • Ontdooi ze niet voor het bakken: dan lossen ze vocht en duurt het een eeuwigheid tegen dat het korstje krokant is

  • Laat genoeg plaats tussen de fishsticks, zodat vocht kan ontsnappen en het korstje krokant kan worden

  • Wrijf ze eventueel in met wat olie (indien ze niet voorgebakken zijn, dat lees je op de verpakking)

  • In het recept draai je de fishsticks halverwege de gaartijd om, maar doe dat niet als de fishsticks niet stevig genoeg zijn daarvoor.

bottom of page