Deze crumble is het ideale mealprep ontbijt: je maakt een grote schaal in het weekend en kan er nog dagenlang van genieten. Easy, quick breakfast!
In de zomer maak ik hem het liefst met nectarines, maar varieer gerust met seizoensfruit. Denk aan peer met bramen en frambozen in de herfst, of appel met kaneel en rozijnen in de winter! De healthy topping maak je met havermout en (noten)meel, met een extra crunchy toets door gehakte noten.
Dit recept is een variatie op de ontbijtcrumble uit mijn boek Ready, Set, Go!
What do we need? Voor 1 crumble van 20 op 25 cm (ongeveer 3 à 4 porties)
4 à 5 grote nectarines, appels of peren
2 handenvol bessen (blauwe bes, framboos, bramen,..), afhankelijk van het seizoen
100 gram havermout
100 gr amandelmeel, hazelnootmeel of havermeel
100 gr noten, grof gehakt
75 ml extra vierge olijfolie
60 ml ahornsiroop
Vanille en speculaaskruiden (of kaneel) naar smaak
Zeezout
Yoghurt voor erbij
How do we do it?
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Snij het fruit in partjes en verdeel over de ovenschaal. Verdeel er de bessen over.
3. Meng voor de crumble de havermout, het notenmeel en de gehakte noten. Voeg de olijfolie en de maple syrup toe, en kruid met vanille, kaneel en wat zeezout. Meng goed.
4. Is de crumble veel te droog, voeg dan eventueel nog wat olijfolie of maple toe. Dit hangt af van het meel dat je gebruikt. Is de massa juist te nat? Voeg dan extra lepels meel toe.
5. Verdeel de crumble over het fruit en plaats in de oven.
6. Bak de crumble zo’n 30 minuten, of tot wanneer deze crunchy en goudbruin gebakken is.
7. Serveer lauwwarm, met wat (plantaardige) yoghurt.
Wil je nog meer mealprep recepten ontdekken? Schrijf je dan in voor de Mealprep Masterclass! Deze online cursus boordevol mealprep tips & tricks, gezonde recepten en inspirerende video's kan je op jouw eigen tempo volgen, waar en wanneer je wil. Lekker handig! Toegang tot alle recepten en tutorials kost slechts 59 euro, meer informatie vind je hier.