Kerst is ondertussen achter de rug, maar de korte, donkere dagen blijven nog even duren. Vul jouw huis met de geur van versgebakken koekjes, kruip in de zetel met een goed boek of spannende serie en geniet nog even van de winterse gezelligheid!
Ik maakte ze zelf verschillende keren om het recept helemaal goed te krijgen. Ik gebruikte een glutenvrije bloem-mix (van Schär, not sponsored ;)) dus mogelijks is de textuur ietsje anders als je het met spelt- of tarwebloem maakt. Voor de zekerheid: bak eerst één koekje en test of het niet te nat/droog is. Voeg bloem toe indien ze uitlopen in de oven, of kokosolie indien het deeg veel te droog en korrelig is.
Enjoy, and happy New Year!
Nodig voor 20 koekjes
50 ml gesmolten kokosolie
75 gram kokosbloesemsuiker
100 gram glutenvrije bloem (Schär)
1 theelepel bakpoeder
Snuif zout
1 theelepel speculooskruiden
Zeste van 1 bio sinaasappel
2 eetlepels plantaardige melk
30 gram cashewpasta of amandelpasta
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in de volgorde waarin ze staan.
- Laat het deeg tien minuten opstijven in de koelkast (zo kan de kokosolie weer stollen) terwijl de oven voorverwarmt op 180° (boven- en onderwarmte).
- Rol het deeg uit met deegrol (je handen gaan de kokosolie weer doen smelten).
- Steek kleine stervormpjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes 7 minuten op 180°, of korter/langer afhankelijk van de kracht van je oven. De puntjes verbranden snel dus hou ze in de gaten.