top of page

Loaded groenten met pico de gallo, gehakt en cheddar

Foto van schrijver: Stefanie BaertStefanie Baert

Bijgewerkt op: 28 jan

Als je op zoek bent naar een maaltijd die kleurrijk, smaakvol én makkelijk te bereiden is, dan is deze 'Loaded groenten traybake met pico de gallo, gehakt en cheddar' het ideale gerecht voor jou! Het is een gerecht dat comfort food op een Mexicaanse manier brengt. Denk aan zoete aardappel frieten, krokante bloemkoolroosjes en gele paprika, allemaal intens gekruid met een mix van komijn, gerookt paprikapoeder en cayenne. Je brengt de pittige, warme kruiden in balans met gesmolten cheddar en frisse pico de gallo.


een bakplaat met zoete aardappel frieten, bloemkool, gehakt en gesmolten kaas

Dit gerecht uit mijn kookboek Traybakes is ideaal voor drukke dagen of als je simpelweg zin hebt in iets lekkers, zonder uren in de keuken te staan. In slechts 45 minuten (grotendeels oventijd) zet je deze smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel. Terwijl de groenten in de oven roosteren, heb je ruim de tijd om een frisse pico de gallo te maken van tomaten, rode ui, chili en koriander. Voeg aan het gerecht ook een beetje zure room of plantaardige yoghurt toe voor een fris contrast en serveer met knapperige komkommer.

Ontdek hoe eenvoudig het is om een gezonde, kleurrijke maaltijd op tafel te zetten. Dit is slechts één van de 70 snelle en makkelijke recepten in mijn kookboek Traybakes. Perfect voor wie houdt van koken zonder gedoe, maar met heel veel smaak.


Ontdek mijn kookboek in jouw boekhandel en laat je inspireren voor nog meer heerlijke traybakes!


een bord met zoete aardappel frieten, bloemkool, gehakt en gesmolten kaas met Mexicaanse salsa en zure room - gezonde loaded nacho's style

RECEPT LOADED GROENTEN MET PICO DE GALLO, GEHAKT EN CHEDDAR

Een gezonde vegetarische traybake met krokante zoete aardappel frieten


Voor 2-3 porties


500 g zoete aardappel

1/2 kleine bloemkool (350 g)

1 gele paprika

2 tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

1/2 à 1 tl gerookt paprikapoeder

1/2 tl cayennepeper

1/4 tl kaneel

2 tl knoflookpoeder

1 pakje rul vegan gehakt

2 handenvol (vegan) geraspte cheddar

1 potje zure room of plantaardige yoghurt

Wat komkommer voor erbij


Pico de gallo

2 grote tomaten

1 middelgrote rode ui (60 g)

1 à 2 milde rode chilipepers

Een flink bosje koriander of munt

Sap van 1 à 1,5 limoen

2 à 3 el olijfolie


Bereiding (45 minuten)


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtstand).

  2. Schrob de zoete aardappel en snijd in smalle wedges of frieten. Snijd de bloemkool in roosjes en de bloemkoolsteeltjes en -stam (geschild) in kleine stukken. Spoel de (binnenste) bladeren van de bloemkool, dep droog en snijd in stukken van 3 centimeter. Snijd de paprika in reepjes, schillen hoeft niet.

  3. Stort de groenten op een bakplaat. Verdeel de specerijen over de groenten, samen met een flinke scheut rijstolie, zwarte peper en zout en meng goed door elkaar tot alle groenten bedekt zijn met olie en specerijen.

  4. Zet in de oven en bak 20 minuten. Roer halverwege om.

  5. Maak de pico de gallo. Snijd de tomaat (zonder pitjes) in kleine blokjes. Snipper de ui erg fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chili en hak in kleine blokjes. Hak de koriander. Meng alles in een kom en werk af met limoensap en olijfolie naar smaak. Vlak voor het serveren roer je er ook wat grof zeezout onder.

  6. Meng het vegan gehakt met wat olie, peper en zout (dit gaat makkelijk in de verpakking). Haal de groenten uit de oven, verdeel er het gehakt en de cheddar over en zet 5 à 10 min in de oven tot het gehakt goudbruin is en de kaas gesmolten.

  7. Serveer met de pico de gallo, de zure room en de komkommer.


 

Ontdek nog meer traybake-inspiratie in mijn kookboek Traybakes!


traybakes kookboek bakplaatgerechten


bottom of page