Spring is in the (bright blue) air! Dat moet gevierd worden, met een zomers en Mexicaans gerechtje, boordevol kleuren en exotische smaken.
De basis van dit heerlijk recept is een socca: een hartige pannenkoek of wrap gemaakt van kikkererwtenmeel. Je vindt dit in de biowinkels, maar steeds vaker ook in de gewone supermarkten. Vul de soccawrap met gelijk welke geroosterde groente, tapenade, saus of rauwkost die je in je voorraadkast vindt, en je hebt een quick & easy lunch.
Deze Mexicaanse versie, met avocado-cashewcrème, mango-mais salsa en een krokant berloumi-koekje, creëerde ik met de Mexicaanse Chili Cheese falafel van La Vie Est Belle. Deze heerlijke & licht-pikante falafel ligt vanaf nu in de (bio)winkel!
Onder het recept vind je bovendien nog een extra tip, om de falafel als apero-hapje te serveren!
Recept voor deze bright & beautiful Mexican open wraps
Wat hebben we nodig (als voorgerecht voor 6 personen)
18 Mexican Chili Cheese falafels (3 per persoon)
Twee handenvol rucola
Vene Cress (kleine zuringblaadjes, kan je vervangen door kiemen of andere fijne, mooie blaadjes)
Voor 6 à 8 wraps
50 gram haverbloem (of speltbloem)
100 gram kikkererwtenmeel
Flinke snuif zeezout, komijn, gerookt paprikapoeder en kurkuma
Scheutje appelazijn
250 ml water
Voor de mais-mango salsa
100 gram mais uit bokaal, gespoeld
Een halve mango (100 gr), in kleine blokjes
Verse chili in ringen, of chili-vlokken (naar smaak)
Zeezout, zwarte peper
Limoensap (halve limoen)
Handvol munt, fijngehakt
Voor de avocado-cashewcream
60 gram cashewnoten, een nacht geweekt
1/2e avocado
Sap van een halve limoen
Peper en zeezout
2 el olijfolie
Teentje look
Paar takjes platte peterselie
Voor het berloumikoekje
60 gram berloumi met chili, geraspt
Komijnpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Verdeel de geraspte berloumi in 6 “koekjes” op de bakplaat en strooi er wat komijnpoeder overheen.
3. Bak de koekjes in de oven tot wanneer de randen bruin en krokant zijn. Laat wat afkoelen, dan zal ook de binnenkant krokant worden.
4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de wraps. Laat 10 minuten rusten.
5. Meng alle ingrediënten voor de mango-salsa in een kom. Zet opzij.
6. Blend de ingrediënten voor de cashewcream. Voeg zoveel water toe als nodig is om het gemakkelijk te blenden tot een dikke crème. Proef en kruid bij.
7. Bak dunne kleine wraps (10 cm diameter), in een antikleefpan. Gebruik indien nodig wat olijfolie. Is je deeg te dik? Voeg wat extra water toe.
8. Bak de falafels nadien warm & krokant in dezelfde pan, met wat olijfolie.
9. Leg op elk bord een lauwe wrap en lepel er wat cashewcream over. Verdeel de rucola, mango-mais salsa en de falafels over de wraps. Werk af met een berloumikoekje, limoenzeste, chili(vlokken) naar smaak en blaadjes vene cress, munt en platte peterselie.
TIP! Serveer de gebakken falafel ook als apero-hapje! Gebruik de falafel als krokant koekje en werk het af met wat avocadocrème, mango-blokjes, chili-flakes en vene cress.