top of page
Foto van schrijverStefanie Baert

Mexicaanse socca-wrap met mango-salsa en falafel

Bijgewerkt op: 17 dec. 2020

Spring is in the (bright blue) air! Dat moet gevierd worden, met een zomers en Mexicaans gerechtje, boordevol kleuren en exotische smaken.


De basis van dit heerlijk recept is een socca: een hartige pannenkoek of wrap gemaakt van kikkererwtenmeel. Je vindt dit in de biowinkels, maar steeds vaker ook in de gewone supermarkten. Vul de soccawrap met gelijk welke geroosterde groente, tapenade, saus of rauwkost die je in je voorraadkast vindt, en je hebt een quick & easy lunch. 


Deze Mexicaanse versie, met avocado-cashewcrème, mango-mais salsa en een krokant berloumi-koekje, creëerde ik met de Mexicaanse Chili Cheese falafel van La Vie Est Belle. Deze heerlijke & licht-pikante falafel ligt vanaf nu in de (bio)winkel!


Onder het recept vind je bovendien nog een extra tip, om de falafel als apero-hapje te serveren!



Recept voor deze bright & beautiful Mexican open wraps

Wat hebben we nodig (als voorgerecht voor 6 personen)

Twee handenvol rucola

Vene Cress (kleine zuringblaadjes, kan je vervangen door kiemen of andere fijne, mooie blaadjes)

Voor 6 à 8 wraps

50 gram haverbloem (of speltbloem)

100 gram kikkererwtenmeel

Flinke snuif zeezout, komijn, gerookt paprikapoeder en kurkuma

Scheutje appelazijn

250 ml water


Voor de mais-mango salsa

100 gram mais uit bokaal, gespoeld

Een halve mango (100 gr), in kleine blokjes

Verse chili in ringen, of chili-vlokken (naar smaak)

Zeezout, zwarte peper

Limoensap (halve limoen)

Handvol munt, fijngehakt

Voor de avocado-cashewcream

60 gram cashewnoten, een nacht geweekt

1/2e avocado

Sap van een halve limoen

Peper en zeezout

2 el olijfolie

Teentje look

Paar takjes platte peterselie


Voor het berloumikoekje

60 gram berloumi met chili, geraspt

Komijnpoeder




Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Verdeel de geraspte berloumi in 6 “koekjes” op de bakplaat en strooi er wat komijnpoeder overheen.

3. Bak de koekjes in de oven tot wanneer de randen bruin en krokant zijn. Laat wat afkoelen, dan zal ook de binnenkant krokant worden.

4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de wraps. Laat 10 minuten rusten.

5. Meng alle ingrediënten voor de mango-salsa in een kom. Zet opzij.

6. Blend de ingrediënten voor de cashewcream. Voeg zoveel water toe als nodig is om het gemakkelijk te blenden tot een dikke crème. Proef en kruid bij.

7. Bak dunne kleine wraps (10 cm diameter), in een antikleefpan. Gebruik indien nodig wat olijfolie. Is je deeg te dik? Voeg wat extra water toe.

8. Bak de falafels nadien warm & krokant in dezelfde pan, met wat olijfolie.

9. Leg op elk bord een lauwe wrap en lepel er wat cashewcream over. Verdeel de rucola, mango-mais salsa en de falafels over de wraps. Werk af met een berloumikoekje, limoenzeste, chili(vlokken) naar smaak en blaadjes vene cress, munt en platte peterselie.


TIP! Serveer de gebakken falafel ook als apero-hapje! Gebruik de falafel als krokant koekje en werk het af met wat avocadocrème, mango-blokjes, chili-flakes en vene cress.


311 weergaven
bottom of page