Kleurrijke gerechten bomvol wereldse smaken, met een heerlijke combinatie van romige en krokante texturen: dat zijn de allerlekkerste! Als jij al een aantal van mijn recepten hebt gemaakt, dan wist je dat natuurlijk al. Denk bijvoorbeeld aan de geroosterde groene groenten met pindasaus, de snelle noedelsoep met gember en look of de pindacurry met zoete aardappel.
Deze Midden-Oosterse labneh is ook zo een kleurrijke smaakbom: je dipt een krokant stuk platbrood in de romige labneh, schept zoveel mogelijk geroosterde groenten en kruidige shoarmareepjes op en bijt dan in granaatappelpitjes die ontploffen in je mond. Héérlijk. Toch?
Dit is het derde receptje dat ik creëerde voor Sarah en Casimir van HOT TOPIC, een branding agency gespecialiseerd in merkcreatie, packaging, videoproductie en fotografie voor food brands. Ze hebben bovendien een prachtige food studio voor shoots, video-opnames, workshops en demo's. En in die keuken ging ik samen met hen aan de slag om dit recept op beeld te zetten. Scroll naar beneden en je ontdekt onze kookvideo, lekker handig als je bij een recept graag wat extra uitleg krijgt. Check zéker de tip in de video voor het ontpitten van een granaatappel. Handig!
Dit recept is bovendien de perfecte sharing dish voor een gezellige avond onder vrienden, een snelle lunch met je broer of zus of een derde date met je bijna-nieuw lief. Je zal tijdens de date wel wat labneh aan je kin hebben hangen, maar hé, gewoon je smossende zelve durven zijn is belangrijk bij het vinden van de ware liefde!
Ook een heel dikke merci aan Toos Vergote om ons schoon bordje eten vervolgens op beeld te helpen zetten.
Het recept én de video vind je hieronder!
Ingrediënten voor 2 personen
220 gram labneh*
1 pakje vegan shoarmavlees
1 rode paprika of zoete puntpaprika, in reepjes of ringen
1 kleine aubergine, in halve maantjes
1/2e theelepel komijnpoeder
1/2e theelepel za’atar + extra
1 klein bosje platte peterselie, blaadjes en fijne steeltjes grof gehakt
1 à 2 eetlepels pistachenootjes, grofgehakt
1/4e granaatappel, ontpit (zie video voor dé snelste en properste manier)
2 flatbreads
Olijfolie, peper en zout
*Dit kan je kopen in de beter supermarkt. Niet gevonden? Maak het dan zelf door 300 gram dikke yoghurt te mengen met een flinke snuif zout. Laat het uitlekken in een kaasdoek in een kom. Liever vegan? Gebruik dan vegan cream cheese of dikke ongezoete yoghurt.
Bereidingswijze (45 min)
- Verwarm de oven voor op 200° boven- en onderwarmte.
- Meng de aubergine en paprika in een grote bakschaal met flink wat olijfolie, peper en zout. Kruid met de 1 /2etl komijn en za’atar en schep goed om.
- Bak de groenten in een 30-tal minuten gaar en goudbruin geroosterd.
- Bak de laatste twee minuten ook de flatbreads krokant in de oven.
- Bak ondertussen de veggie shoarma enkele minuten in een pan met wat olie.
- Verdeel de labneh over een borden. Maak met een lepel mooie golven en geultjes in de labneh. Kruid met zwarte peper en za’atar.
- Verdeel de groenten en shoarma over de labneh. Strooi er de peterselie, pistache en granaatappelpitjes overheen.
- Werk het geheel af met een likje olijfolie en serveer met het gebakken platbrood.
Credits
Recept: FoodLove
Styling: FoodLove, HOT TOPIC & Toos Vergote
Video opname & montage: HOT TOPIC
Fotografie: Toos Vergote