top of page
Foto van schrijverStefanie Baert

Pinsa met pistachepesto, burrata, courgette en erwtjes

Een zalig zomers gerecht dat in 20 minuten op tafel staat, met knapperige groenten en heerlijke kruiden uit de moestuin 🌱 Burrata maakt het lekker romig en de (gekonfijte) citroen zorgt voor een frisse toets.


Ik beleg de pinsa met pistachepesto, een heel leuke variant op de klassieke pesto waarbij ik ook een deel van de basilicum vervang door rucola. Dit wil je echt eens maken (en ja, pistache is verrrry 2024, dus je kan dan direct ook zeggen dat je hélemaal mee bent 😁)


Geen zin in courgette of erwtjes? Helemaal ok als jij iets anders in huis (of in de moestuin) hebt! Maar let op: de pinsa gaat slechts 5 minuten in de oven, dus kies voor groenten die snel gaar zijn.


pinsa met pesto en burrata

RECEPT PINSA MET PISTACHEPESTO, BURRATA, COURGETTE EN ERWTJES


Ingrediënten voor 1 pinsa (2 personen)


1 courgette

3 el erwtjes

1 pinsabodem (vind je in de grote supermarkt)

1 stuk gekonfijte citroen (en/of zeste van een biocitroen)

1 bol burrata

Verse basilicum

Een groene salade voor erbij


Voor de pistachepesto

30 g (struik)basilicum (blaadjes en fijne steeltjes)

10 g rucola

30 g Parmezaanse kaas

100 ml goede olijfolie met een milde smaak

25 g pistachenoten

2 tl citroensap


pinsa met pesto en burrata

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 250° hetelucht.

  2. Snij het stevige deel van de courgette in linten, bewaar de zaadlijst voor in de soep. Meng met olie, peper en zout. Meng ook de erwtjes met wat olie.

  3. Blend alle ingrediënten van de pistachepesto en kruid flink met peper en zout. Voeg indien nodig meer olie toe.

  4. Smeer de pinsa in met enkele eetlepels pistachepesto. Verdeel er de groenten overheen (zonder eventueel vocht dat vrijkwam door het zout). Plaats 5 minuten in de oven, zonder bakpapier (liefst op het rooster maar kan ook op de bakplaat).

  5. Spoel de gekonfijte citroen, snij het vruchtvlees weg en snij de schil in reepjes of blokjes.

  6. Verdeel de burrata over de gebakken pinsa, druppel er nog wat pesto overheen en werk af met de gekonfijte citroen en/of citroenzeste, wat basilicum, grof zeezout en zwarte peper. De rest van de pesto kan je enkele dagen bewaren in de koelkast.

bottom of page