Een zalig zomers gerecht dat in 20 minuten op tafel staat, met knapperige groenten en heerlijke kruiden uit de moestuin 🌱 Burrata maakt het lekker romig en de (gekonfijte) citroen zorgt voor een frisse toets.

Ik beleg de pinsa met pistachepesto, een heel leuke variant op de klassieke pesto waarbij ik ook een deel van de basilicum vervang door rucola. Dit wil je echt eens maken (en ja, pistache is verrrry 2024, dus je kan dan direct ook zeggen dat je hélemaal mee bent 😁)
Geen zin in courgette of erwtjes? Helemaal ok als jij iets anders in huis (of in de moestuin) hebt! Maar let op: de pinsa gaat slechts 5 minuten in de oven, dus kies voor groenten die snel gaar zijn.
MEER TIPS, RECEPTEN EN INSPIRATIE?
In mijn cursus Snel Koken op Drukke Dagen leer je hoe je tijd kan besparen tijdens het koken. Dankzij mijn slimme shortcuts in de keuken en heerlijke kookinspiratie kan je eindelijk weer zonder veel gedoe of afwas een heerlijke én groenterijke maaltijd op tafel zetten. Je ontdekt in de cursus meer dan 30 snelle recepten, waaronder minstens 15 eenpansgerechten die bij iedereen aan tafel in de smaak zullen vallen. Lees hier meer over de cursus!

RECEPT PINSA MET PISTACHEPESTO, BURRATA, COURGETTE EN ERWTJES
Ingrediënten voor 1 pinsa (2 personen)
1 courgette
3 el erwtjes
1 pinsabodem (vind je in de grote supermarkt)
1 stuk gekonfijte citroen (en/of zeste van een biocitroen)
1 bol burrata
Verse basilicum
Een groene salade voor erbij
Voor de pistachepesto
30 g (struik)basilicum (blaadjes en fijne steeltjes)
10 g rucola
30 g Parmezaanse kaas
100 ml goede olijfolie met een milde smaak
25 g pistachenoten
2 tl citroensap

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250° hetelucht.
Snij het stevige deel van de courgette in linten, bewaar de zaadlijst voor in de soep. Meng met olie, peper en zout. Meng ook de erwtjes met wat olie.
Blend alle ingrediënten van de pistachepesto en kruid flink met peper en zout. Voeg indien nodig meer olie toe.
Smeer de pinsa in met enkele eetlepels pistachepesto. Verdeel er de groenten overheen (zonder eventueel vocht dat vrijkwam door het zout). Plaats 5 minuten in de oven, zonder bakpapier (liefst op het rooster maar het kan ook op de bakplaat).
Spoel de gekonfijte citroen, snij het vruchtvlees weg en snij de schil in reepjes of blokjes.
Controleer de garing van de courgettes en haal vervolgens de pizza uit de oven
Verdeel de burrata over de gebakken pinsa, druppel er nog wat pesto overheen en werk af met de gekonfijte citroen en/of citroenzeste, wat basilicum, grof zeezout en zwarte peper. De rest van de pesto kan je enkele dagen bewaren in de koelkast.
Smakelijk!