top of page

Romige lentepasta met erwtjes, asperges, dille en citroenzeste

Waarom zou je drie kookpotten vuilmaken, als het ook lukt met 1? Ik ben een grote fan van eenpansgerechten, en ben altijd op zoek naar nieuwe gerechten die ik kan omtoveren tot een one pot wonder. Deze pasta boordevol lentevibes is zo een perfect voorbeeld: zowel de krokante topping van pijnboompitten, als de pasta, de groenten en de saus maak je allemaal in één stoofpot klaar.


Ik ben er zeker van dat deze romige lentepasta de grote favoriet wordt op jouw paastafel. Je combineert pasta met felgroene erwtjes en asperges en geeft de romige saus een kruidige toets met dille, munt en de frisheid van citroenzeste. Het geheel werk je af met chilivlokken en geroosterde pijnboompitten. Té lekker!


De romige kruidensaus maak je op basis van Inex Haver Cuisine, een plantaardig alternatief voor room. Zacht van smaak en met de perfecte dikte en smeuïgheid, zoals we van room verwachten. Deze lekkere en veelzijdige Inex Haver Cuisine is glutenvrij, 100% plantaardig en dus ook lactosevrij.


Dit gerecht is niet enkel warm maar ook koud heerlijk. Het is dus het ideale gerecht om op voorhand klaar te maken, zodat je tijdens het paasfeest niet moederziel alleen in de keuken staat. Ook de restjes zijn de dag erna heerlijk. Voeg dan gerust wat extra Inex Haver Cuisine toe, om het geheel weer fluweelzacht en smeuïg te maken.


Het recept voor deze smaakbom vind je hieronder!

Romige lentepasta voor pasen met asperges, erwtjes en citroen-roomsaus

Ingrediënten voor 2 personen


4 flinke eetlepels pijnboompitten (zie tips!)

1 medium rode ui

2 tenen look

200 gram kleine pastavormpjes

600 ml groentebouillon (zie tips!)

150 gram erwtjes

200 gram groene mini-asperges

Enkele takjes dille (zie tips!)

Een handvol verse muntblaadjes

Zeste van 1/2e à 1 citroen

Sap van 1/4e à 1/2e citroen

1 brikje Inex Haver Cuisine (200 ml)

Chilivlokken naar smaak

Olijfolie, peper en zeezout


Bereidingswijze (25 min)

  1. Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze in 1 à 2 minuten goudbruin. Voeg een snuif zeezout toe, roer om en schep op een bord met keukenpapier. Zet opzij om af te koelen.

  2. Snipper de ui. Pel de look en verwijder de groene kern.

  3. Giet opnieuw wat olie in de stoofpot en bak de ui glazig. Voeg ook de geperste look toe. Bak even mee aan, tot wanneer de ui en look beginnen te kleuren.

  4. Voeg de pasta en de groentebouillon toe aan stoofpot, breng aan de kook en laat onder deksel garen.

  5. Snij de asperges in 3 en voeg ze samen met de erwten de laatste 4 minuten van de gaartijd van de pasta toe.

  6. Hak de kruiden fijn. Rasp de zeste van de citroen, maar vermijd het witte deel van de schil, dat smaakt heel erg wrang.

  7. Zijn de pasta en de groenten bijna gaar maar is er nog veel water in de stoofpot? Laat het teveel dan verdampen, zonder deksel.

  8. Voeg de Inex Haver Cuisine en de verse kruiden toe aan de pasta en laat even mee opwarmen.

  9. Breng op smaak met de zeste en het sap van de citroen, hoeveelheid naar smaak. Kruid af met een flinke snuif chilivlokken, peper en zeezout. Wees gul met zout en zuur, om de iets zoetere Inex Haver Cuisine mooi te balanceren.

  10. Serveer met de pijnboompitten.


Tips:

  • Wees gul met de pijnboompitten. Je hebt echt wat bite nodig als aanvulling op de romigheid van de pasta!

  • De hoeveelheid bouillon die je nodig hebt, hangt af van de pasta. Ik gebruikte een pasta met 9 minuten kooktijd, die veel water opnam. Mogelijks begin je best met 500 ml bouillon, indien jouw pasta een kortere gaartijd heeft.

  • Geen fan van dille of munt? Gebruik gerust basilicum en bieslook!



Disclaimer


Dit recept is een betaalde samenwerking met Inex. Ik werk enkel met merken of producten waar ik achter sta en die ik zelf koop.


Comments


bottom of page