Wie mij goed kent, weet dat ik HOU van de Aziatische keuken. Ik zou het elke dag kunnen eten, zelfs als ontbijt. I kid you not! En mijn liefde voor look is bijna even groot als die voor Azië, dus dit gerecht is helemaal mijn ding. De bimi (lange, smalle broccoli) is één van mijn favoriete groenten. Vind je het niet in jouw winkel? Je kan ze gerust vervangen door broccoli of door groene asperges.
Het is momenteel nog wat moeilijk reizen naar exotische bestemmingen. Hopelijk neemt dit gerechtje jou even mee naar een wit strand, in een hangmat onder de palmbomen.
Enjoy!
Ingrediënten voor 2 personen
1 pakje vegan curryreepjes van La Vie Est Belle
200 gram bimi, dikke steeltjes in de lengte gehalveerd
1 kleine paksoi, steel en blad in reepjes
2 dikke tenen look, in fijne plakjes
1 duim gember, geschild en in fijne julienne
1/2e eetlepel sesamolie
Sojasaus of zout naar smaak
2 eetlepels geroosterde pindanoten
(Kokos)olie, zwarte peper en zeezout
Voor erbij: 2 porties rijst, gekookt
Bereidingswijze (20-25 min)
1. Verhit wat kokosolie in een wokpan op middelhoog vuur. Bak de curryreepjes tot wanneer ze warm en goudbruin gebakken zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
2. Voeg wat kokosolie toe aan de pan en bak de bimi in enkele minuten beetgaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de bimi te laten stomen en sneller garen.
3. Eens de bimi beetgaar is, voeg je de paksoisteeltjes toe, samen met de gember en de look. Roerbak een tweetal minuten tot de look en gember goudbruin gebakken zijn.
4. Eens de paksoisteeltjes gaar zijn, voeg je de paksoiblaadjes en de curryreepjes toe aan de groenten. Sprenkel er de sesamolie over. Meng alles voorzichtig onder elkaar. Proef en kruid bij met peper en sojasaus of zout.
5. Verdeel over twee kommen en werk af met pindanoten. Serveer met gekookte rijst.
Disclaimer: Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met La Vie Est Belle. Ik werk enkel samen met partners en producten waar ik 100% achtersta en die ik zelf ook koop.