top of page
Foto van schrijverStefanie Baert

De lekkerste zoete aardappelwafels

Step up your brunch game! Nu we niet uitgebreid kunnen gaan eten en genieten in onze favoriete brunchadresjes, moeten we creatief zijn. Je kan lekkere brunchboxes bestellen (zoals bij Gust, Le Brunch by Lebrun of O'yo!) of zelf een uitgebreid brunchmenu op tafel toveren.


Wat mag er daar zeker niet ontbreken? Wafels of course!


Deze zoete aardappelwafels kan je zowel zoet als hartig maken en serveren met jouw favoriete brunch combo's: hartig met geitenkaas, hummus of een spiegeleitje, of zoet met ahornsiroop, frambozencoulis, pindakaas of waarom niet: alledrie samen!


Het allerleukste aan deze wafels? Je kan ze keigemakkelijk invriezen! Gewoon een stukje bakpapier tussen elke wafel steken, zo kan je het exacte aantal ontdooien. En hoe doe je dat, zero-effort gewijs? Gewoon de bevroren wafel 1 à 2 minuutjes in de broodrooster steken. Crunchy and golden brown, that's how we like them.


Het recept vind je hieronder! Maak je ze? Deel dan zeker je foto op instagram en tag me! Dan kan ik lekker meegenieten ;)


Happy holidays!


ps: dit recept komt uit mijn boek Ready, Set, Go! Zoek je nog een lekker & gezond cadeautje voor onder de kerstboom? It might be what you're looking for! Een gesigneerd exemplaar kan je hier bestellen.



Ingrediënten Voor ongeveer 10 à 12 wafeltjes


400 gr gekookte zoete aardappel (ongeveer 500 gr ongekookt)

200 gr speltbloem of glutenvrije bloem

2 biologische eieren

100 gr plantaardige melk naar keuze

1 tl bakpoeder

Snuif zout

Smaak naar keuze: zoet (vanille, kaneel) of hartig (Provençaalse kruiden of curry)


Materiaal

Blender of pureestamper

Wafelijzer


Bereidingswijze (30 min)


1. Kook de zoete aardappel indien nog rauw.

2. Doe alle ingrediënten in een blender, of plet de zoete aardappel met de overige ingrediënten met een pureestamper, tot wanneer je een homogeen deeg verkrijgt.

3. Verhit een wafelijzer op de hoogste stand.

4. Strijk het wafelijzer in met wat olie naar keuze.

5. Lepel per wafel 1 à 2 eetlepels beslag in het wafelijzer.

6. Sluit het wafelijzer & hou het 2 à 3 minuten gesloten. Open het voorzichtig en kijk of de wafel goudbruin en krokant gebakken is.

7. Herhaal voor al het beslag.



1.747 weergaven
bottom of page