Waar blijft die zomer toch?
De zomervakantie begon twee weken geleden, maar als je naar buiten kijkt, dan zou je denken dat het al herfst is. Wil je tussen de regenbuien door toch wat zon op je bord toveren? Dan is deze kleurrijke salade perfect voor jou!
Ik combineerde heel wat zomergroenten (courgettepasta, rucola, kerstomaat, basilicum,..) met een kruidige tofu scramble en de lekkerste creamy dressing boordevol verse kruiden. Creamy? Yes! Ik gebruikte een plantaardige room op basis van cashewnoten, van het Belgische Pa'lais.
Dit gerechtje is bovendien perfect als mealprep: bewaar alle onderdelen apart en geniet er meerdere dagen van tijdens je thuiswerklunch!
Happy summer,
Stefanie
Ingrediënten voor 2 personen
1 blok tofu (250 gr)
1 tl komijn + extra
1/2e tl kurkuma + extra
1 eetlepel sojasaus + extra
Handvol pompoenpitten
Handvol cashewnoten
Snuif cayennepeper
1/2e pakje Palais Sauce Nature
1 handvol muntblaadjes
2 handenvol basilicumblaadjes
1 handvol rucola
1/2e teentje look
1/4e limoen of citroen
1/2e courgette, spiralized
2 handenvol kerstomaten, gehalveerd
30 gr rucola
1 handvol blauwe bessen
1/2e avocado, in partjes of blokjes
Olijfolie, peper en zout
Bereiding (25 min)
1. Maak eerst de tofu eggs. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Verkruimel de tofu over de pan en bak kort aan. Strooi er 1 theelepel komijn en 1/2e theelepel kurkuma overheen. Sprenkel er 1 eetlepel sojasaus overheen en roer goed. Proef en kruid bij met zwarte peper en zout. Haal de tofu eggs uit de pan en zet opzij.
2. Voeg de cashewnoten en pompoenpitten toe aan dezelfde pan. Rooster tot wanneer ze beginnen te kleuren. Kruid ze dan met komijn, cayennepeper en een scheutje sojasaus. Proef en kruid bij met peper en zout.
3. Maak de dressing: Blend de Palais Sauce Nature met de munt, de basilicum een handvol rucola en de look. Kruid met een snuif komijn, sap van een kwart limoen en flink wat peper en zout. Proef en kruid bij met peper en zout.
4. Verdeel de groenten en het fruit over twee borden. Voeg de tofu scramble toe en werk af met de geroosterde notenmengeling en de creamy green dressing.
Disclaimer
Dit recept ontwikkelde ik voor één van mijn favoriete klanten: Pa'lais. Ik werk enkel met en voor merken, bedrijven of organisaties waar ik volledig achtersta. Meer FoodLove recepten met hun producten kan je vinden op hun website!